Vacature

Ecommerce vacaturs (werken bij webwinkels)Door de groei van de e-commercesector is er ook meer werk te verzetten. Om een webwinkel te runnen heb je dan ook onder andere magazijnmedewerkers, logistiek personeel en servicemedewerkers nodig.

Nieuws over vacatures

Onze laatste nieuwsberichten over vacatures zijn:

Volgens UWV nam het aantal banen bij webwinkels tussen 2012 en 2016 toe met 56 procent. De hoeveelheid banen is dus meer dan verdubbeld in deze periode. Tegelijkertijd nam het werk in fysieke winkels zoals schoenenzaken, winkels in huishoudelijke apparaten en warenhuizen af.

Wie heb je nodig voor een webwinkel?

Om te kunnen concurreren in de markt willen webwinkels zo snel mogelijk bestellingen kunnen leveren. Maar hier heb je wel vakkundig logistiek personeel voor nodig. Denk aan het verwerken van inkomende en uitgaande goederen, het inpakken van orders en het verwerken van retourzendingen.

Tevens is er een grote vraag naar ICT’ers en dataspecialisten voor webwinkels. Zo zijn analisten van klantendata zeer gewild om marketing te kunnen personaliseren. Tevens heb je data-analisten nodig om prijsanalyses uit te voeren, bijvoorbeeld. Tenslotte heeft de back-end van je webshop regelmatig onderhoud nodig.

Wanneer klanten vragen of problemen hebben wil je ze natuurlijk zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom moet je bereikbaar zijn, en klanten willen niet urenlang in de wacht hoeven staan voor een korte vraag. Hiervoor heb je klantenservicemedewerkers nodig, zoals in een callcenter of via social media en livechat.

Werk uitbesteden

Voor al deze taken kun je natuurlijk ook besluiten het een en ander uit te besteden. Zeker op het gebied van logistiek kan dit enorm veel tijd besparen. Denk aan het huren van een extern magazijn of dropshipping van voorraad. Op het gebied van ICT wordt ook veel uitbesteed met oog op de back-end van webshops. Ook de eerstelijns klantenservice kan extern worden ondergebracht.