PayPal

PayPal
PayPal bestaat sinds 1998 en is uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de ecommerce. Eind 2015 werd de Amerikaanse betaalmethode wereldwijd door meer dan honderdtachtig miljoen mensen actief gebruikt en ook in Nederland maakt het bedrijf een grote groei door. Vooral de iets grotere webwinkels maken er veelvuldig gebruik van.

Nieuws over PayPal

Onze laatste nieuwsberichten over PayPal zijn:

PayPal: online betalingen sinds 1999

PayPal is in oktober 1999 zelfstandig opgericht. Oké, eigenlijk is het idee ontstaan in juni 1998 maar dat heette toen nog Confinity. In oktober 1999 werd PayPal gelanceerd. Met dank aan wat later haar moedermaatschappij werd want in april 2000 waren er al een miljoen transacties op eBay afgerekend met PayPal en in oktober 2002 werd het dan door eBay overgenomen. Tussen 2002 en  2015 opereerde PayPal onder de vleugels van eBay, daarna werd het bedrijf weer zelfstandig.

De reden achter de splitsing was dat beide bedrijven hierdoor beter konden inspelen op de groeimogelijkheden in hun eigen markt. Inmiddels is PayPal in ruim tweehonderd landen beschikbaar. En omdat het diverse munteenheden accepteert, kan de betaalmethode vooral voor webwinkeliers met internationale ambities een waardevolle toevoeging zijn. Ook wanneer je niet direct creditcards kan of wil accepteren, vormt het een mooi alternatief.

Hoe werkt PayPal?

De accounts zijn gebaseerd op e-mailadressen. Omdat er op basis van deze gegevens automatisch een koppeling tot stand komt, hoeft geen van de partijen zijn eigen persoonsgegevens te delen met de andere partij. De betaling zelf gebeurt via de bijbehorende PayPal-accounts van de koper en verkoper, die je kunt zien als een online portemonnee.

Kosten en ervaringen

PayPal staat bekend als een eenvoudige en veilige manier om te betalen, met name online, maar sinds 2013 richt het bedrijf zich ook op offline betalingen. Voor de consument is het gebruik gratis. Bovendien geniet hij van een aankoopbescherming na betaling met PayPal. Als webwinkelier betaal je een bedrag per transactie, variërend van 1,5 tot 3,4% van de aankoopsom. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het contract dat je hebt afgesloten. Je kunt PayPal ook via een Payment Service Provider (PSP) afsluiten. In dat geval variëren de kosten per PSP.