Pay.

pay logoBetaalprovider Pay. werd medio 2011 opgericht. Het helpt ondernemers met een platform waarmee deze online betalingen zoals creditcard-transacties of iDeal-betalingen kunnen accepteren. Het staat onder toezicht van de Nederlandse bank en verwerkt voor haar klanten miljoenen euro’s per dag.

Nieuws over Pay.

Onze laatste nieuwsberichten over Pay. zijn:

Pay. groeit snel

Naar eigen zeggen is Pay.nl één van de snelst groeiende payment service providers (PSP) van Nederland. In 2018 bedroeg de omzet 13,5 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Begin 2019 bediende het ruim 2500 webshops en retailers, die gezamenlijk een betalingsverkeer hebben van miljoenen euro’s per dag. Waar betaalproviders als Adyen heel wat geld hebben opgehaald bij investeerders en via een beursgang, probeert Pay. de markt op eigen kracht te veroveren. Het bedrijf is opgericht uit eigen middelen en groeit volgens oprichter Olaf Kok autonoom hard genoeg.

Klanten Pay.

Ongeveer 85 procent van de klanten komt begin 2019 uit Nederland en België, maar door de aanstelling van Marc Dumortier als algemeen directeur moet het percentage buitenlandse merchants snel toenemen. Naast Nederland en België, waar het bedrijf naar eigen zeggen tot de gevestigde orde behoort, wil de betaalprovider haar platform uitrollen in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.

Grote en kleine klanten zijn welkom, maar Pay. kijkt sterk naar de businesscase.

In principe is elke klant welkom, groot én klein, maar Pay. kijkt wel sterk naar de businesscase. Het bedrijf is geen prijsvechter en streeft ernaar om de betalingspartner te zijn van haar klanten. Om die reden is het niet mogelijk om slechts enkele betaalopties af te nemen. Hiervoor is de service volgens het bedrijf zelf te omvangrijk.

Mogelijkheden Pay.

Met een aanbod van vier pakketten probeert Pay. haar diensten aan te passen aan de vraag van de ondernemer. Het gratis pioneer-pakket is bedoeld voor de merchant die wil kennismaken met de PSP. Bevalt dit, dan is een professional-, business- of corporate-versie een volgende stap. Deze pakketten hebben evenveel betaalmethoden, het kostenverschil zit onder meer in de statistieken en de mate van contact met de accountmanager.

Met een aanbod van vier pakketten wil Pay. haar diensten aanpassen aan de vraag van de ondernemer.

Samenwerking met Klarna

In juli 2021 breidde Pay. haar diensten uit door een uitgebreidere samenwerking met Klarna in Europa. Gebruikers van de Nederlandse betaalprovider kunnen sinds de samenwerking hun klanten, die actief zijn in landen waar de euro als munteenheid wordt gebruikt, laten betalen met Klarna, terwijl Pay.nl de transacties en refunds, zoals gewoonlijk, verwerkt.