Volg Webwinkel Weblog

Sorteer opPopulairDatum
 • Je webwinkel uitbreiden naar China?

  Stel je verkoopt lekker in Nederland en wilt uitbreiden naar het buitenland. Duitsland of België klinken heel logisch maar is dat wel de beste stap? Uit onderzoek blijkt dat China, naast de Verenigde Staten, juist een attractieve markt is. En als jij durft helpen Mark Rutte en Salesupply je een handje mee.

  Lees verder

 • België wil ook 's nachts orders verwerken

  België wil ook 's nachts orders verwerkenHet moet in de Belgische ecomerce-sector binnenkort mogelijk zijn om ook nachtwerk te verrichten. Dat kan grote gevolgen hebben in de transportwereld, aangezien orders die na acht uur 's avonds worden ontvangen, nog diezelfde dag kunnen worden verwerkt in plaats van de volgende dag.

  Lees verder

 • 'Nog niet gelanceerde webwinkel $600m waard'

  'Nog niet gelanceerde webwinkel $600m waard'Jet.com is nog niet eens officieel gelanceerd, of het wordt nu al gewaardeerd op bijna zeshonderd miljoen dollar. De afgeschermde shoppingclub belooft de laagste prijzen voor miljoenen producten te bieden en heeft daarmee de interesse van investeerders gewekt. De laatste investering bedroeg 140 miljoen dollar in de webwinkel.

  Lees verder

 • Lightinthebox adverteert hevig op Marktplaats

  Lightinthebox adverteert hevig op MarktplaatsSinds enige tijd staan er duizenden advertenties op Marktplaats van Lightinthebox, een in ons land populaire webwinkel uit China. Deze Aziatische gigant biedt allerlei producten aan, van Catwoman-halloweenkostuums en babydolls tot sushimakers en knuffelberen. Hebben Nederlandse webwinkeliers te vrezen?

  Lees verder

 • ShopWeDo: 19 nieuwe webshops in halfjaar tijd

  ShopWeDo: 19 nieuwe webshops in halfjaar tijdShopWeDo.com maakt na een halfjaar de balans op. De Belgische startup die in juli vorig jaar het levenslicht zag heeft bijna twintig nieuwe webwinkels gelanceerd of ondersteund. Verder werden er meer dan 4500 bestellingen verwerkt, ten minste 23000 artikelen verzonden en werd 98% van alle zendingen op tijd verzonden.

  Lees verder

 • Cross-border in 2015, wat te doen?

  Cross-border in 2015, wat te doen?Wordt het 2015 dan eindelijk het jaar waarin je zaken doet over de grens? Het lijkt er in ieder geval op dat het nooit makkelijker is geweest om aan buitenlandse klanten te verkopen. En ergens mag het ook wel wat vaker gebeuren, want wij Nederlanders importeren online meer dan dat we exporteren.

  Lees verder

 • Nederlandse ecommerce te veel invloed in België?

  Neemt Nederland België over of slaat 't terug?Hier in Nederland kunnen we inmiddels neerkijken op een prachtig ecommerce-landschap. Er zijn grote gevestigde spelers als Bol.com, er zijn nestors als Wehkamp en er zijn pure players als Coolblue die de laatste jaren ook offline aanwezig zijn. In België zijn het echter díé spelers die alom aanwezig zijn en is er nog weinig inbreng van lokale spelers. Gaat daar verandering in komen of zal Nederland de Belgische ecommerce-markt blijven domineren?

  Lees verder

 • EMOTA-keurmerk nu ook in Nederland

  WebwinkelKeur haalt EMOTA-keurmerk naar NederlandSinds deze week is het mogelijk om bij Stichting WebwinkelKeur het EMOTA-keurmerk aan te vragen. Dit is een keurmerk van de gelijknamige organisatie, die in heel Europa actief is en de belangen van webwinkeliers behartigt. Stichting WebwinkelKeur is in ons land de eerste en enige vertegenwoordiger van dit pan-Europese keurmerk.

  Lees verder

 • Geen herroepingsrecht voor ecommerce Zwitserland

  Geen herroepingsrecht voor ecommerce ZwitserlandZwitserse consumenten hebben nog steeds minder rechten dan consumenten in de Europese Unie. Die laatste groep kan zich beroepen op het herroepingsrecht dat bestaat uit een zichttermijn van veertien dagen, maar de Zwitsers hebben dit recht nog steeds niet. De Nationale Raad stemde tegen dit verzoek van de Bondsraad.

  Lees verder

 • 22% van Belgische winkels heeft nu webwinkel

  Aantal winkels met webwinkel verdubbeld in BelgiëHet aantal winkels in België dat een eigen webwinkel heeft is in twee jaar tijd gestegen van 16 naar zo’n 22 procent van de winkels. Van alle Belgische winkels die nu nog geen webwinkel hebben, is één op de negen van plan om daar binnenkort mee te starten.

  Lees verder

 • Belgische ecommerce scoort nog niet

  Belgische ecommerce scoort nog nietWe merkten het zelf ook: er zijn wel opvallend veel Nederlandse webwinkels actief in België, terwijl omgekeerd nauwelijks het geval is. En ook in eigen land kiezen Belgische shoppers vaak eerder voor een Amazon, Bol.com of Coolblue dan een Vanden Borre of Azur.be. Ecommerce blijft achter in België, terwijl lokale retailers wel degelijk een kans hebben.

  Lees verder

 • Europa geeft 170 miljard euro uit online

  Europa geeft 170 miljard euro uit onlineDe in totaal 240 miljoen consumenten uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Polen, België, Nederland, Italië, Noorwegen, Denemarken, Noorwegen en Finland hebben vorig jaar voor 170 miljard euro aan goederen en diensten online uitgeven. En meer dan de helft van de ecommerce-consumenten heeft in 2013. wel eens iets uit het buitenland besteld.

  Lees verder

 • Santa Fixie wil NL veroveren met Spaanse webshop

  Santa Fixie wil NL veroveren met Spaanse webshopNederland is een mooi ecommerceland maar ondanks de crisis wel ook een waar marges onder druk staan, de groei niet meer automatisch gaat en verschillende productgroepen verzadigd lijken te raken. Tijd dus om over de grens te kijken. Iets dat steeds meer gebeurt. Maar nu kwamen we wel een heel bijzondere case tegen. Een die namelijk precies het tegenovergestelde doet!

  Lees verder

 • Crossborder-webwinkels groeien harder

  Crossborder-webwinkels groeien harderGrote Europese webwinkels die hun aanbod in drie of meer landen verkopen, groeien bijna twee keer zo hard als de 500 grootste webwinkels in Europa als een geheel. De gezamenlijke omzet van deze 27 crossborder-webwinkels kwam vorig jaar uit op 45,74 miljard dollar, wat een stijging is van 29 procent ten opzichte van een jaar ervoor. De omzet van de Europe 500 groeide 'slechts' met 17 procent.

  Lees verder

 • 14% buitenlandse bestellingen bij NLse webwinkels

  14% bestellingen bij Nederlandse webwinkels komen uit het buitenlandNederlandse webshops zagen in het eerste kwartaal van 2014 het percentage bestellingen uit het buitenland nagenoeg verdubbelen ten opzichte van 2013. In de eerste drie maanden van dit jaar werd 14% van de bestellingen bij Nederlandse webshops geplaatst door buitenlandse consumenten. Hiermee is dit percentage nagenoeg verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal 2013, toen het op minder dan 8% lag.

  Lees verder

 • Marktplaats TokoBagus 1 mld pageviews per maand

  Marktplaats TokoBagus 1 mld pageviews per maandGrote kans dat je nog nooit van TokoBagus hebt gehoord. Toch weet deze online marktplaats meer dan 1 miljard pageviews per maand te bereiken. De site is dan ook erg groot in thuisland Indonesië. Naar eigen zeggen heeft het zich onder de ecommerce-landen die nu in opkomst zijn genesteld in de top vijf van grootste online marktplaatsen.

  Lees verder

 • Nederlandse Webpower groeit jaarlijks 50% in China

  Nederlandse Webpower groeit jaarlijks 50% in ChinaWebpower mag dan uit Nederland komen, deze aanbieder van e-mailmarketingsoftware is toch echt een grote speler in China. Sinds het voet aan de grond heeft gezet in 2005, gebruiken meer dan duizend Chinese bedrijven de software om gezamenlijk per jaar miljarden mailtjes te sturen naar klanten.

  Lees verder

 • Stylepit verovert Europa met zwarte cijfers

  Stylepit verovert Europa met zwarte cijfersStylepit is een van oorsprong Deense webwinkel die momenteel in sneltreinvaart Europa verovert. Achterafbetaaloplossing Klarna wist ze te strikken voor een presentatie bij eRetail Europe afgelopen woensdag. Sïmon Saneback vertelde over de koers, groei, pijnpunten van diezelfde groei en verrassend genoeg ook over het belang van winst maken in een ecommerce-organisatie.

  Lees verder

 • 'BRIC-landen lijken mij het ultieme avontuur'

  'BRIC-landen lijken mij het ultieme avontuur'Met drie events deze maand die redelijk sterk de focus op het buitenland hadden liggen is het duidelijk dat het groeien over landsgrenzen bij Nederlandse webwinkels speelt. Dat is spannend voor de webwinkels. Maar wat lijkt een dienstverlener als Salesupply nu eens echt een mooie spannende stap? Wij spraken hierover met Jeroen Leenders, Country Manager Salesupply Nederland.

  Lees verder

 • Is Nederland wel zo interessant voor Amazon?

  Kan Amazon in Nederland nog wel winnen?De webwinkel die verschillende landen in de wereld weet te domineren komt naar Nederland. Tenminste, daarover zijn er al jarenlang geruchten. Duidelijk mag zijn dat Amazon op zijn minst ons land overweegt, en dat haar Nederlandse concurrenten zich inmiddels op de komst hebben voorbereid. Wij spraken met Twan Rutten van Fonq.nl over een mogelijke komst van Amazon.

  Lees verder

 • Fonq: 'buitenland blijkt voor ons erg succesvol'

  Fonq: 'buitenland blijkt voor ons erg succesvol'Het eigentijdse warenhuis Fonq.nl verkoopt in Nederland al langere tijd online maar is sinds eind 2011 ook een internationaal avontuur aangegaan. In zowel Frankrijk, Duitsland als België zijn lokale sites gestart. Inmiddels zijn ze daar alweer twee jaar mee actief. De hoogste tijd voor onze redactie om te vragen wat dit ze inmiddels heeft opgebracht!

  Lees verder

Meer
Laatste reacties
Nu op het Webwinkel Forum
Vraag

Waarom bezoek jij Webwinkel Weblog?

 • Heb een webwinkel
 • Heb meerdere webwinkels
 • Werk bij een webwinkel
 • Bieden webwinkel software
 • Werk voor (een) webwinkel(s)
 • Wil graag een webwinkel
Interessante trefwoorden

McommerceEcommerceLanceringVrouwenCijfersNicheLudiekInspiratieAmazonTipsWebwinkelPopupstoreVerzendkostenWebwinkelsoftwareOnderzoekIdealPostnl