Volg Webwinkel Weblog

Sorteer opPopulairDatum
 • Genomineerden Logistieke Webshop vh Jaar bekend

  Genomineerden Logistieke Webshop vh Jaar bekendDe genomineerden voor de award Logistieke Webshop van het Jaar 2014 zijn bekend. Volgens Nando van Essen, secretaris van de bijbehorende stichting, zijn het stuk voor stuk webshops met een sterke positie in de markt en is elke webwinkel actief binnen een specifiek segment van de ecommerce-markt.

  Lees verder

 • Logistieke Webshop van het Jaar komt eraan!

  Logistieke Webshop van het Jaar komt eraan!Hoe zorg je nu voor de beste logistiek achter jouw webwinkel? Tijdens het evenement De Logistieke Webshop van het Jaar leer je alle ins en outs van opslag, inpakken, bezorgen, retouren of het uitbesteden van fulfilment en logistiek voor de ecommerce. Met twee keynote sprekers, diverse parallelsessies en een prijs voor de beste logistieke webshop van het jaar 2014. Wij zijn erbij, jij ook?

  Lees verder

 • De Ecommercerun komt er weer aan!

  ecommercerun 2014Jawel, 19 oktober gaat het weer gebeuren! De Ecommercerun, die dit jaar voor het derde jaar gehouden wordt, staat dan weer op de planning. Het betekent weer kilometers rennen samen met mensen uit de branche. Loop je nu nog niet zoveel, maar wil je graag meedoen? Als je vandaag begint met trainen ben je mooi op tijd om op 19 oktober aan de start te kunnen staan!

  Lees verder

 • E-fulfilment Academy-seizoen weer van start

  E-fulfilment Academy-seizoen weer van startDe vorig jaar opgerichte E-fulfilment Academy krijgt dit jaar een vervolg. Op 9 september start de eerstvolgende cursus binnen dit kader en de volgende groepen staan gepland voor januari en maart 2015. Tijdens de trainingen wordt uitgebreid gewerkt met praktijkcases, kunnen de deelnemers een tentamen ontvangen en krijgen ze na afloop van de cursus een certificaat mee.

  Lees verder

 • Webshop Wednesday: nieuwe regels webwinkels

  Webshop Wednesday: Nieuwe regelgeving webwinkelsAfgelopen woensdag was het weer zover. Webshop Wednesday werd deze keer in Utrecht gehouden. Léon Mölenberg, jurist van Thuiswinkel.org, vertelde de aanpassingen die webwinkels moeten doen vanwege de veranderende regelgeving per 13 juni. Het werd een avond met levendige discussies over de grenzen van de wet.

  Lees verder

 • Wie wordt logistieke webshop van het jaar?

  Wie wordt logistieke webshop van het jaar?Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de verkiezing ‘Logistieke Webshop van het Jaar’. Je webwinkel nomineren kan tot 1 juni aanstaande. De e-fulfilment award zal vervolgens op 17 september in Bussum worden uitgereikt tijdens een speciaal evenement met dezelfde naam: Logistieke Webshop van het Jaar 2014.

  Lees verder

 • Het Thuiswinkel Awards Gala 2014

  Het Thuiswinkel Awards Gala 2014Afgelopen donderdag werden weer de meest prestigieuze ecommerce-prijzen van ons land uitgedeeld. Het was de dertiende uitreiking van de Thuiswinkel Awards, waarbij dit keer Bol.com de belangrijkste award mee naar huis mocht nemen tijdens wat we gerust een geslaagd feestje mogen noemen.

  Lees verder

 • Meet Magento: groter en nu zelfs twee dagen lang

  Meet Magento: groter en nu zelfs twee dagen lang Meet Magento, het jaarlijkse evenement in Nederland waarbij Magento centraal staat, heeft de dagindeling bekendgemaakt. Voor het eerst zullen er twee volledige congresdagen plaatsvinden. Bij de eerste drie edities was er nog maar één congresdag, terwijl de laatste edities één workshopdag en één congresdag kenden.

  Lees verder

 • Coolblue beste webwinkel volgens Tweakers

  Coolblue beste webwinkel volgens TweakersDe Tweakers Awards 2013/2014 zijn uitgereikt en er was ook een categorie ingericht voor webwinkels. Sinds november vorig jaar konden in principe alle webwinkels genomineerd worden in een speciaal daarvoor aangemaakt topic op ‘GoT’, het forum van Tweakers. Uiteindelijk werd een winnaar gekozen en dat blijkt dit jaar Coolblue te zijn.

  Lees verder

 • Webshop Wednesday wil naar hoger niveau

  2013 was een succesvol jaar voor de bijna maandelijkse ecommerce-evenementen van Webshop Wednesday. De laatste editie was zelfs ruimschoots uitverkocht en ook het aantal leden is afgelopen jaar flink gegroeid tot ruim vijfhonderd. De hoogste tijd dus voor een extra professionaliseringsronde. Bij de volgende editie op 29 januari, met als thema ‘Hoe verover je Europa?’ wordt hier meer over verteld maar hierbij vast enkele hoogtepunten.

  Lees verder

 • SEOshop wil Webwinkel en App van het jaar kiezen

  SEOshop wil Webwinkel en App van het jaar kiezenSEOshop heeft twee verkiezingen in het leven geroepen. In januari moet bekend worden wat de SEOshop Webwinkel van het Jaar wordt en welke mobiele applicatie uit de SEOshop App Store de beste is. De webwinkelsoftware-aanbieder heeft zelf een voorselectie gemaakt en iedereen kan nu stemmen.

  Lees verder

 • De Webwinkel Vakdagen komen er weer aan!

  De Webwinkel Vakdagen komen er weer aan!Nog anderhalve maand en dan is het weer tijd voor de Webwinkel Vakdagen. Op 22 en 23 januari 2014 zullen naar verwachting meer dan tienduizend webwinkeliers en andere ecommerce-fanaten richting de Jaarbeurs in Utrecht gaan om daar allerlei fraaie stands en interessante keynotes te bezoeken. Uiteraard zijn wij er dit jaar ook weer bij!

  Lees verder

 • Vijf tips voor je begint met A/B-testen

  Vijf tips voor je begint met A/B-testenAfgelopen woensdag vond een compleet uitverkochte Webshop Wednesday-event plaats. Deze keer was het de eer aan Optimizely, een bedrijf dat software levert waarmee je makkelijker kunt A/B-testen. Waarom zou je eigenlijk A/B-testen en wat zijn in dat geval de belangrijkste eerste lessen? Martijn Geerlings vertelde aan de hand van diverse voorbeelden enkele simpele best practises waar je vandaag nog mee aan de slag kunt!

  Lees verder

 • Webwinkel-juriste wint Viva400-award

  Webwinkel-juriste wint Viva400-awardCharlotte Meindersma heeft gisteravond een Viva400-award gewonnen. De juriste (en fotografe) won deze mooie prijs in de categorie 'online', waarin ze de strijd moest aangaan met onder andere de webwinkeliers Annefrid Imenkamp van Chocstar en Manon van Essen  van Handwriter.nl.

  Lees verder

 • Ecommercerun zet sportievelingen in het zonnetje

  ecommercerunGisteren vond alweer de tweede Ecommercerun plaats. Hét sportieve event voor de branche. Alhoewel vooraf de aanmeldingen storm liepen leken de weersvoorspellingen even hetzelfde te doen. Met zelfs onweer in de voorspellingen leek de Ecommercerun bijna in het water te vallen. Gelukkig liep de hele dag, en vrijwel alle deelnemers, in en als een zonnetje!

  Lees verder

 • Webshopverkiezing zorgt voor onrust

  Webshopverkiezing zorgt voor onrustWebshopverkiezing.nl heeft nogal voor wat onrust gezorgd bij een aantal webwinkeliers, omdat die een mail kregen van de organisator, met daarin de mededeling dat ze zijn genomineerd voor de verkiezing 'leukste webshop'. Zonder dat ze zich ook maar ergens aangemeld hebben. 'Er zal dus wel een verdienmodel aanhangen?' Al snel kwam de aap uit de mouw…

  Lees verder

 • Tweede editie Ecommercerun dit weekend!

  Tweede editie Ecommercerun dit weekend!Aanstaande zondag vindt voor de tweede keer de Ecommercerun plaats. Meer dan zestig mensen uit de ecommerce-branche trekken die dag hun hardloopschoenen aan en zullen met goede moed en hopelijk flink wat spoed de Maliebaanloop proberen uit te lopen. De inschrijvingen zijn gesloten, maar toeschouwers zijn natuurlijk nog wel altijd welkom!

  Lees verder

 • 'Omnichannel grootste retail-impact sinds Walmart'

  'Omnichannel grootste retail-impact sinds Walmart'Hoe kijken retailers als Miss Etam, of merken als l’Oréal aan tegen de veranderingen in de retail? Gisteren kregen we daar een aardige indruk van tijdens een van de vele sessies op eRetail Europe, een van de events tijdens de Amsterdam e-Week van Emerce.

  Lees verder

 • Nederlandse webhelden 2013

  Nederlandse webhelden 2013Gisteravond was de officiële lancering van Suzan Eikelenstams boek Webhelden, de opvolger van Internetgodinnen, boordevol interviews met de helden (m/v) uit onze branche. De lancering werd in stijl gebracht tijdens een heerlijk diner, met boeiende presentaties en een geslaagde borrel achteraf. Wie zijn vandaag de dag nou de grootste helden van het internet?

  Lees verder

 • Eerste cross-borderevent smaakt naar meer

  Eerste cross-borderevent smaakt naar meerAfgelopen donderdag vond het eerste Cross Border Ecommerce Event plaats in Bunnik. Speciaal voor webwinkels die ook in het buitenland willen verkopen waren er diverse seminars, keynotes en ronde tafelgesprekken georganiseerd. Wij waren erbij en hopen dat er snel een vervolg georganiseerd kan worden!

  Lees verder

 • Waarom je aansluiten op een vergelijkingssite?

  Wat zijn de ontwikkelingen binnen de vergelijkersmarkt en waarom zou je jouw webwinkel plaatsen op een site die ook gewoon zijn traffic uit Google haalt? Levi van Wijngaarden, Country Manager van Vergelijk.nl, legde dat gisteren haarfijn uit tijdens de tweede Webshop Wednesday in Utrecht, die in de kantine van de vergelijkingssite zelf plaatsvond.

  Lees verder

Meer
Laatste reacties
Nu op het Webwinkel Forum
Vraag

Waarom bezoek jij Webwinkel Weblog?

 • Heb een webwinkel
 • Heb meerdere webwinkels
 • Werk bij een webwinkel
 • Bieden webwinkel software
 • Werk voor (een) webwinkel(s)
 • Wil graag een webwinkel
Interessante trefwoorden

McommerceEcommerceLanceringVrouwenCijfersNicheLudiekInspiratieAmazonTipsWebwinkelPopupstoreVerzendkostenWebwinkelsoftwareOnderzoekIdealPostnl