Volg Webwinkel Weblog

Sorteer opPopulairDatum
 • Wie wordt logistieke webshop van het jaar?

  Wie wordt logistieke webshop van het jaar?Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de verkiezing ‘Logistieke Webshop van het Jaar’. Je webwinkel nomineren kan tot 1 juni aanstaande. De e-fulfilment award zal vervolgens op 17 september in Bussum worden uitgereikt tijdens een speciaal evenement met dezelfde naam: Logistieke Webshop van het Jaar 2014.

  Lees verder

 • Het Thuiswinkel Awards Gala 2014

  Het Thuiswinkel Awards Gala 2014Afgelopen donderdag werden weer de meest prestigieuze ecommerce-prijzen van ons land uitgedeeld. Het was de dertiende uitreiking van de Thuiswinkel Awards, waarbij dit keer Bol.com de belangrijkste award mee naar huis mocht nemen tijdens wat we gerust een geslaagd feestje mogen noemen.

  Lees verder

 • Meet Magento: groter en nu zelfs twee dagen lang

  Meet Magento: groter en nu zelfs twee dagen lang Meet Magento, het jaarlijkse evenement in Nederland waarbij Magento centraal staat, heeft de dagindeling bekendgemaakt. Voor het eerst zullen er twee volledige congresdagen plaatsvinden. Bij de eerste drie edities was er nog maar één congresdag, terwijl de laatste edities één workshopdag en één congresdag kenden.

  Lees verder

 • Coolblue beste webwinkel volgens Tweakers

  Coolblue beste webwinkel volgens TweakersDe Tweakers Awards 2013/2014 zijn uitgereikt en er was ook een categorie ingericht voor webwinkels. Sinds november vorig jaar konden in principe alle webwinkels genomineerd worden in een speciaal daarvoor aangemaakt topic op ‘GoT’, het forum van Tweakers. Uiteindelijk werd een winnaar gekozen en dat blijkt dit jaar Coolblue te zijn.

  Lees verder

 • Webshop Wednesday wil naar hoger niveau

  2013 was een succesvol jaar voor de bijna maandelijkse ecommerce-evenementen van Webshop Wednesday. De laatste editie was zelfs ruimschoots uitverkocht en ook het aantal leden is afgelopen jaar flink gegroeid tot ruim vijfhonderd. De hoogste tijd dus voor een extra professionaliseringsronde. Bij de volgende editie op 29 januari, met als thema ‘Hoe verover je Europa?’ wordt hier meer over verteld maar hierbij vast enkele hoogtepunten.

  Lees verder

 • SEOshop wil Webwinkel en App van het jaar kiezen

  SEOshop wil Webwinkel en App van het jaar kiezenSEOshop heeft twee verkiezingen in het leven geroepen. In januari moet bekend worden wat de SEOshop Webwinkel van het Jaar wordt en welke mobiele applicatie uit de SEOshop App Store de beste is. De webwinkelsoftware-aanbieder heeft zelf een voorselectie gemaakt en iedereen kan nu stemmen.

  Lees verder

 • De Webwinkel Vakdagen komen er weer aan!

  De Webwinkel Vakdagen komen er weer aan!Nog anderhalve maand en dan is het weer tijd voor de Webwinkel Vakdagen. Op 22 en 23 januari 2014 zullen naar verwachting meer dan tienduizend webwinkeliers en andere ecommerce-fanaten richting de Jaarbeurs in Utrecht gaan om daar allerlei fraaie stands en interessante keynotes te bezoeken. Uiteraard zijn wij er dit jaar ook weer bij!

  Lees verder

 • Vijf tips voor je begint met A/B-testen

  Vijf tips voor je begint met A/B-testenAfgelopen woensdag vond een compleet uitverkochte Webshop Wednesday-event plaats. Deze keer was het de eer aan Optimizely, een bedrijf dat software levert waarmee je makkelijker kunt A/B-testen. Waarom zou je eigenlijk A/B-testen en wat zijn in dat geval de belangrijkste eerste lessen? Martijn Geerlings vertelde aan de hand van diverse voorbeelden enkele simpele best practises waar je vandaag nog mee aan de slag kunt!

  Lees verder

 • Webwinkel-juriste wint Viva400-award

  Webwinkel-juriste wint Viva400-awardCharlotte Meindersma heeft gisteravond een Viva400-award gewonnen. De juriste (en fotografe) won deze mooie prijs in de categorie 'online', waarin ze de strijd moest aangaan met onder andere de webwinkeliers Annefrid Imenkamp van Chocstar en Manon van Essen  van Handwriter.nl.

  Lees verder

 • Ecommercerun zet sportievelingen in het zonnetje

  ecommercerunGisteren vond alweer de tweede Ecommercerun plaats. Hét sportieve event voor de branche. Alhoewel vooraf de aanmeldingen storm liepen leken de weersvoorspellingen even hetzelfde te doen. Met zelfs onweer in de voorspellingen leek de Ecommercerun bijna in het water te vallen. Gelukkig liep de hele dag, en vrijwel alle deelnemers, in en als een zonnetje!

  Lees verder

 • Webshopverkiezing zorgt voor onrust

  Webshopverkiezing zorgt voor onrustWebshopverkiezing.nl heeft nogal voor wat onrust gezorgd bij een aantal webwinkeliers, omdat die een mail kregen van de organisator, met daarin de mededeling dat ze zijn genomineerd voor de verkiezing 'leukste webshop'. Zonder dat ze zich ook maar ergens aangemeld hebben. 'Er zal dus wel een verdienmodel aanhangen?' Al snel kwam de aap uit de mouw…

  Lees verder

 • Tweede editie Ecommercerun dit weekend!

  Tweede editie Ecommercerun dit weekend!Aanstaande zondag vindt voor de tweede keer de Ecommercerun plaats. Meer dan zestig mensen uit de ecommerce-branche trekken die dag hun hardloopschoenen aan en zullen met goede moed en hopelijk flink wat spoed de Maliebaanloop proberen uit te lopen. De inschrijvingen zijn gesloten, maar toeschouwers zijn natuurlijk nog wel altijd welkom!

  Lees verder

 • 'Omnichannel grootste retail-impact sinds Walmart'

  'Omnichannel grootste retail-impact sinds Walmart'Hoe kijken retailers als Miss Etam, of merken als l’Oréal aan tegen de veranderingen in de retail? Gisteren kregen we daar een aardige indruk van tijdens een van de vele sessies op eRetail Europe, een van de events tijdens de Amsterdam e-Week van Emerce.

  Lees verder

 • Nederlandse webhelden 2013

  Nederlandse webhelden 2013Gisteravond was de officiële lancering van Suzan Eikelenstams boek Webhelden, de opvolger van Internetgodinnen, boordevol interviews met de helden (m/v) uit onze branche. De lancering werd in stijl gebracht tijdens een heerlijk diner, met boeiende presentaties en een geslaagde borrel achteraf. Wie zijn vandaag de dag nou de grootste helden van het internet?

  Lees verder

 • Eerste cross-borderevent smaakt naar meer

  Eerste cross-borderevent smaakt naar meerAfgelopen donderdag vond het eerste Cross Border Ecommerce Event plaats in Bunnik. Speciaal voor webwinkels die ook in het buitenland willen verkopen waren er diverse seminars, keynotes en ronde tafelgesprekken georganiseerd. Wij waren erbij en hopen dat er snel een vervolg georganiseerd kan worden!

  Lees verder

 • Waarom je aansluiten op een vergelijkingssite?

  Wat zijn de ontwikkelingen binnen de vergelijkersmarkt en waarom zou je jouw webwinkel plaatsen op een site die ook gewoon zijn traffic uit Google haalt? Levi van Wijngaarden, Country Manager van Vergelijk.nl, legde dat gisteren haarfijn uit tijdens de tweede Webshop Wednesday in Utrecht, die in de kantine van de vergelijkingssite zelf plaatsvond.

  Lees verder

 • PayPal hoofdsponsor tweede EcommerceRun

  PayPal sponsort tweede editie EcommerceRunDe EcommerceRun vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en wel op 20 oktober. Deze editie zal gesponsord worden door niemand minder dan PayPal. Samen met deze online betaaloplossing zullen wij ervoor zorgen dat ons hardloopevenement nog leuker, gezelliger en grootser wordt dan vorig jaar! Doe je met ons mee?

  Lees verder

 • Webshop Wednesday groeit! Augustus: Vergelijken

  Webshop Wednesday groeit! Augustus VergelijkenHet gaat goed met het webwinkeliers-event Webshop Wednesday! Wat voorzichtig en met een minimaal budget begon in Amsterdam was gelijk een groot succes en maakt sindsdien een prachtige groei door. De komende editie op 21 augstus vindt weer plaats in Utrecht en dat is niet de enige stad waarnaar Webshop Wednesday uitbreidt!

  Lees verder

 • Emerce eRetail nu ook Europees evenement

  Emerce eRetail nu ook Europees evenementEmerce heeft z’n succesvolle evenement eRetail voorzien van een Europese variant, waarbij het ook nog eens onderdeel gaat uitmaken van een heuse Emerce eWeek vol met andere evenementen van dit multichannelplatform. eRetail Europe vindt op 9 oktober plaats in Amsterdam en wij zijn er in ieder geval bij!

  Lees verder

 • SEOshop Successions, iets voor jou?

  SEOshop Successions, iets voor jou?Sinds enkele maanden is de kans groot dat als je klant wordt van SEOshop je vervolgens mee kunt doen met een workshop met de veelbelovende naam ‘Successions’. Een aanrader om te doen denken wij! Afgelopen vrijdag heeft het alweer voor de derde keer plaatsgevonden en wij waren – als spreker nota bene – aanwezig bij alle drie de edities.

  Lees verder

 • Workshopdag bij Alpak: Durf je klant pijn te doen!

  alpak workshopdagWat is er de laatste maanden gebeurd bij jouw fulfilment-aanbieder en wat kun je zelf eigenlijk doen om je eigen webwinkel te verbeteren? Alpak vertelde het afgelopen donderdag in de vorm van een workshop conversie-optimalisatie, en wij waren erbij!

  Lees verder

Meer
Laatste reacties
Nu op het Webwinkel Forum
Vraag

Waarom bezoek jij Webwinkel Weblog?

 • Heb een webwinkel
 • Heb meerdere webwinkels
 • Werk bij een webwinkel
 • Bieden webwinkel software
 • Werk voor (een) webwinkel(s)
 • Wil graag een webwinkel
Interessante trefwoorden

McommerceEcommerceLanceringVrouwenCijfersNicheLudiekInspiratieAmazonTipsWebwinkelPopupstoreVerzendkostenWebwinkelsoftwareOnderzoekIdealPostnl