Webwinkel Vakdagen

De Webwinkel Vakdagen is het grootste ecommerce-event van de Benelux met ruwweg 13.000 bezoekers, 200 lezingen en 250 stands. Al ruim 15 jaar komen branchegenoten twee dagen bijeen in de Jaarbeurs in Utrecht. De 16e editie staat gepland voor 29 en 30 maart 2023.

Nieuws over de Webwinkel Vakdagen

Onze laatste nieuwsberichten over de Webwinkel Vakdagen zijn:

Gratis toegang of premium ticket

Webwinkel Vakdagen 2017

De Webwinkel Vakdagen staat bekend om de gratis entree. Hierdoor is het event laagdrempelig en aantrekkelijk voor zowel starters als meer gevestigde webwinkels. Alles wat je moet doen om deel te nemen, is je gratis aanmelden op de website.

Daarnaast zijn er betaalde tickets beschikbaar. Deze geven speciale voordelen, zoals toegang tot de VIP-ruimte en aparte ingangen bij de entree en lezingen. Hierdoor kun je de rijen dus overslaan. Premium tickets kosten tussen de honderd en tweehonderd euro.

Sfeerimpressie Webwinkel Vakdagen 2022

Klanten, partners en branchegenoten ontmoeten

De Webwinkel Vakdagen heeft een uitgebreid programma met keynotes en exposanten uit allerlei vakgebieden, zoals marketing, betaaloplossingen, logistiek, klantenservice, verpakking en ecommerce-software. Hierdoor is de vakbeurs ook een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met potentiële klanten, samenwerkingspartners en branchegenoten.

Van Bol.com tot DHL

Naast een groot aantal branchegenoten staat de jaarlijkse Webwinkel Vakdagen bekend om de komst van grote namen. Onder de honderden lezingen zijn een handvol keynotes van grote spelers, zoals Bol.com, Amazon, Marktplaats, Picnic en Zalando. Ook grote partijen als DHL, PayPal en Google hebben de beurs bezocht.

Geschiedenis van de Webwinkel Vakdagen

De eerste editie van de Webwinkel Vakdagen vond plaats in 2007. Destijds was het nog een kleine vakbeurs in plaats van het huidige beursoppervlak van 15.000 vierkante meter. Het ecommerce-event wordt al sinds de start georganiseerd door Organisatie Groep Zuid (OGZ).

De elfde editie zag een recordaantal bezoekers: in 2017 kwamen er meer dan 11.000 bezoekers naar de Jaarbeurs. Ook in 2020 brak het evenement bezoekersrecords met ruim 13.600 aanwezigen. Met de jaren is het evenement dan ook uitgegroeid tot de grootste ontmoetingsplaats voor de webwinkelbranche in de Benelux.

De laatste editie vond plaats op 29 en 30 juni 2022. De eerstvolgende Webwinkel Vakdagen staan gepland voor 29 en 30 maart 2023.

Zomeredities in 2021 en 2022

In januari 2021 gingen de Webwinkel Vakdagen voor het eerst niet door. Dit met oog op de maatregelen rondom het coronavirus. Later dat jaar werd er voor het eerst een vervangende zomereditie gehouden. Ook voor de laatste editie in 2022 week de organisatie uit naar de zomer in verband met het coronavirus. Met dezelfde reden vond het event op een kleinere schaal plaats dan voorheen.