Awards

awards
Een boel evenementen in het ecommerce-wereldje worden vergezeld door een uitreiking van awards. Hartstikke leuk, want zo krijgen webwinkeliers en andere ecommerce-spelers de erkenning die ze verdienen. Wij schrijven regelmatig over de awards die worden uitgereikt en de webwinkels die ze hebben gewonnen.

Nieuws over awards

Onze laatste nieuwsberichten over awards zijn:

Naast de vele evenementen binnen de ecommerce-wereld zijn er ook veel awards die uitgereikt worden. Hieronder een lijst met bekende en begeerde awards:

Shopping Awards

De bekendste, en meest begeerde, vak- en juryprijzen binnen de Nederlandse ecommerce zijn natuurlijk de Shopping Awards, die tot eind 2016 bekendstond als de Thuiswinkel Awards. Waar voorheen uitsluitend webwinkeliers werden beloond voor hun prestaties, tellen sinds de naamswijziging ook de online activiteiten mee van stenen winkels.

De bekendste vak- en juryprijzen binnen de Nederlandse ecommerce zijn de Shopping Awards.

Lightspeed Ecommerce50

Sinds 2016 organiseert Lightspeed, dat tot eind 2015 door het leven ging als SEOshop, tijdens de Shopping Awards haar eigen verkiezing: de Ecommerce50. Met deze lijst geeft Lightspeed inzicht in de 50 snelst groeiende Nederlandse ecommerce-spelers. Het leuke hiervan is dat niet alleen de gevestigde orde als Coolblue of Bol.com kans maakt op een prijs, maar ook jongere veelbelovende bedrijven een podiumprijs weten te bemachtigen.

Cross Border Top 30

Ook het Cross Border Event wordt traditiegetrouw vergezeld door een award-show. Waar er voorheen 3 partijen werden gevolgd voor de Cross Border Challenge, is dit sinds 2016 omgedoopt tot de Cross Border Top 30. Bedrijven die willen deelnemen moeten jaarlijks minstens 20 procent groeien en een omzet hebben van minimaal 100.000 euro in het buitenland.

Om deel te nemen aan de Cross Border Top 30 moet je bedrijf jaarlijks minstens 20 procent groeien en een omzet van minimaal 100.000 euro in het buitenland hebben.

Logistieke Webshop van het Jaar-verkiezing

Wie een goede webwinkel wil runnen, ontkomt niet aan een gestroomlijnd logistiek proces. Tijdens de Logistieke Webshop van het Jaar-verkiezing worden webshops die zich onderscheiden met hun logistiek erkentelijk beloond. Deze verkiezing bestaat uit 2 prijzen: eentje voor de gevestigde orde en eentje voor startups die maximaal 3 jaar actief zijn. Het bijzondere van de reguliere prijs, die tijdens E-Commerce Live! wordt uitgereikt, is dat de 3 finalisten hun shop aan het publiek moeten presenteren en dat hun prestaties meetellen voor het eindoordeel.

Meet Magento Award

De webwinkelsoftware Magento staat niet alleen bekend vanwege de software zelf, maar ook vanwege de betrokken community. Wereldwijd worden er dan ook talloze Magento-evenementen georganiseerd, waarvan Meet Magento één van de bekendste bijeenkomsten is.

Bij de Meet Magento Awards dingen niet alleen internetbureaus mee.

Tijdens de afterparty worden de winnaars van de Meet Magento Awards bekendgemaakt. Hierbij dingen niet alleen internetbureaus mee, maar ook andere bedrijven en webwinkels die het afgelopen jaar hebben gewerkt aan het bouwen van een mooie Magento-shop.

Gazellen Awards

Elk jaar in november reikt het Financieel Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan bedrijven die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van minimaal 20 procent wisten te realiseren. Naast de regionale awards, waarbij bedrijven worden gerangschikt per provincie en omzet, worden de beste bedrijven per categorie in december tijdens de landelijke verkiezing bekroond tot Gouden Gazelle.