Paazl

PaazlMet de logistieke software van Paazl kunnen webwinkeliers, fulfilmentpartijen en b2b-spelers hun klanten meer keuze in de bezorging bieden. Naar eigen zeggen groeide het bedrijf binnen enkele jaren uit tot de grootste ontwikkelaar van verzendsoftware in Nederland.

Nieuws over Paazl

Onze laatste nieuwsberichten over Paazl zijn:

Mogelijkheden en werkwijze Paazl

Door een flink aantal (inter)nationale verzendmethoden te bieden en deze te integreren met de webshop, het magazijn, de klantenservice en track & trace probeert Paazl een zo goed mogelijke bezorgervaring te creëren. Naar eigen zeggen kunnen klanten kiezen uit ruim vijftig internationale en lokale vervoerders. Onder deze tientallen vervoerders vind je grote spelers als PostNL en DHL, maar ook kleinere partijen zoals De Buren en Packaly.

Op basis van diverse algoritmes zorgt de software van Paazl ervoor dat je gepersonaliseerde bezorgopties kunt aanbieden op de checkout-pagina. Dit gebeurt bijvoorbeeld op basis van adres of type pakket. Daarnaast zie je in een oogopslag welke logistieke handelingen je per speler kunt aanbieden en/of automatiseren. Denk aan het printen van labels, tracking notificaties of de mogelijkheid om te retourneren via een afhaalpunt.

Achtergrond en doelgroep Paazl

PakketbezorgerPaazl is opgericht in 2009. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. In 2017 ontving Paazl een investering van enkele miljoenen voor internationale uitbreiding. Sinds eind 2018 is het bedrijf ook gevestigd in het Duitse Düsseldorf. Vanuit deze locatie kan de Nederlandse aanbieder van verzendsoftware haar Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse klanten beter bedienen. Daarnaast heeft het bedrijf een locatie in Kiev.

Op haar website geeft Paazl aan ruim 150 klanten te bedienen. Het bedrijf richt zich op spelers met hoge(re) verzendvolumes. Bekende klanten zijn bijvoorbeeld Greetz, Heineken en Suitsupply. Naar eigen zeggen gaat het op jaarbasis om meer dan twintig miljoen verzendingen. Paazl koppelt onder meer met Magento 2, Intershop, Shopware, Lightspeed en WooCommerce.

De software wordt vooral gebruikt door crossborder-spelers die met verschillende internationale verzenders werken. Zelf heeft Paazl ook de nodige internationale doelstellingen. Medio 2019 kreeg het bedrijf een nieuwe CEO, namelijk Jan-Willem Roest die daarvoor bij PayPal werkte. Destijds liet het in een interview met Ecommerce News weten dat hij Paazl binnen drie tot vijf jaar wilde laten uitgroeien tot Europees marktleider.

Ervaringen en kosten

De meeste gebruikers zijn erg positief over de verzendsoftware van Paazl. Naast dat je een (veel) ruimer aanbod aan verzendopties kunt bieden, kun je vanwege de koppelingen de logistieke taken makkelijker afhandelen. Een ander voordeel van Paazl is dat het ook samenwerkt met vervoerders die gespecialiseerd zijn in pakketten met afwijkende maten, zodat je de klant altijd een passende oplossing kunt bieden.

Een mogelijk nadeel van Paazl is het tarief. Paazl biedt meer mogelijkheden dan de gemiddelde aanbieder van verzendsoftware, maar de tarieven zijn hier ook naar. Voor kleinere spelers is de software vaak te duur, waardoor zij eerder in zee gaan met bedrijven als SendCloud en Shops United.