Reclame maken

Reclame maken voor je webwinkelReclame maken voor je webshop is niet eenvoudig. Er zijn duizenden soorten en een keuze maken is niet gemakkelijk. Wat is het eigenlijk, en wat is nu de beste manier voor de ecommerce om reclame te maken?

Nieuws over reclame

Onze laatste nieuwsberichten over webshopreclame zijn:

Wat is reclame?

Het is de verzameling van alles dat je doet om je webwinkel bekender te maken en om potentiële klanten daar naartoe te laten gaan. Met als uiteindelijke doel natuurlijk om ze zo ver te krijgen dat ze geld uitgeven in jouw webshop.

Al kun je het ook onderverdelen in reclame en marketing. Bij marketing werk je aan het aantrekkelijker maken van je product, je webshop of het beter afstemmen op je doelgroep. Reclame is meestal iets gerichter. Je zet je letterlijk in om bij je doelgroep onder de aandacht te komen. Denk aan het uitdelen van  een kortingscode via een nieuwsbrief, maar ook aan het uitdelen van reclamefolder of het plaatsen van een  advertentie.

Groeien in online marketing? Het boek Online Marketing Tornado en/of het cursusprogramma met 47 video's (20 uur) van IMU+ biedt een handig stappenplan voor online ondernemers. Vraag het nu aan!

jouw reclame op een bushokje

Reclame maken voor je webshop

Om producten te verkopen, moeten er mensen naar je webshop toekomen. Een fysieke winkel kan men ontdekken omdat die bijvoorbeeld gevestigd is in een drukke winkelstraat, maar een webwinkel moet zelf reclame maken.

Hoe je dat doet, is een belangrijk onderdeel van de succesformule: want doe je het goed, dan kan je onderneming snel groeien. Zo kun je jouw bedrijfsnaam bekend maken maar ook meeliften op het bereik van grote platforms als bol.com, amazon.nl of grote prijsvergelijkers. Verder kun je jouw naamsbekendheid vergroten door zelf overal aanwezig te zijn maar je kunt ook je klanten verleiden tot het maken van mond-tot-mondreclame.

Alle soorten zijn in te zetten voor je webwinkel, maar niet alle varianten zijn even succesvol. Kies je voor een manier die niet werkt, dan kan dit veel geld gaan kosten. Een goede strategie rond het inzetten van je reclamebudget is dus zeer belangrijk. Kijk wat jouw doelgroep aanspreekt en kies een manier die bij jouw bedrijf past. Dat geld kun je maar één keer uitgeven.

Soorten reclame

Er zijn tal van manieren die je kunt inzetten. De meeste webshops kiezen voor een combinatie, maar daar zijn wel twee of drie vormen goed voor minimaal 80 procent van het budget. Simpelweg omdat die kanalen voor die webshops een positief effect hebben. Dat zijn vaak de meest voor de hand liggende vormen, maar dat hoeft niet.

Zo lijkt adverteren via Google misschien eenvoudig, maar door de lage instap en het effectieve model is de concurrentie hier zeer groot. Veel nieuwe starters zijn succesvol met sociale media, zoals Linkedin, Instagram of Facebook, die ook mogelijkheden bieden voor gratis reclame.

Social media als medium

lokaal reclame maken

Het kan duur zijn om met een kleine webshop direct heel Nederland te bereiken. Gelukkig bestaan er ook online voldoende mogelijkheden om lokaal te adverteren.

Een reclamefolder lijkt misschien ouderwets, maar je bereikt er wel heel veel mensen mee voor weinig geld. Andere populaire soorten zijn bijvoorbeeld banners, e-mailmarketing of het verspreiden van kortingscodes.

Groeien in online marketing? Het boek Online Marketing Tornado en/of het cursusprogramma met 47 video's (20 uur) van IMU+ biedt een handig stappenplan voor online ondernemers. Vraag het nu aan!