Video

Video wordt steeds vaker ingezet door webwinkels. Dat komt niet alleen door de toenemende populariteit van dit medium, maar ook bijvoorbeeld omdat internetsnelheden omhooggaan en websites efficiënter omgaan met het verwerken van data, waardoor het geen probleem meer is om een video in te laden. Daarnaast verwacht de klant tegenwoordig ook productvideo’s aan te treffen in webwinkels.

Nieuws over video

Onze laatste nieuwsberichten over video inzetten in je webwinkel zijn:

Productvideo’s

productvideoDenk je aan video’s in webwinkels, dan denk je wellicht al snel aan productvideo’s. En dat is niet zo gek, want productvideo’s zijn belangrijk voor het optimaliseren van je productpagina. Maar vergeet ook niet het belang van video-reviews. Steeds meer consumenten kopen iets online (of offline) nadat ze er recensies van hebben gelezen.

En wat te denken van videochat? Online klantenservice is nog nooit zó persoonlijk geweest!

YouTube steeds belangrijker voor de retail

Platforms als YouTube spelen daarin een steeds belangrijkere rol. Hier zijn niet alleen webwinkels te vinden die in handige filmpjes uitleggen hoe een product werkt, maar je vindt er ook veel beeldmateriaal van consumenten die met een video anderen willen uitleggen hoe goed een product nou eigenlijk werkt.

Video’s zijn van waarde bij je social-mediastrategie.

Daarnaast kan video ook zeker van waarde zijn bij je social-mediastrategie. Video’s kunnen worden ingezet om potentiële klanten langer op de site te houden, te laten wennen aan je merk of product of door ze op een toegankelijke manier bepaalde productinformatie voor te schotelen. Op deze pagina vind je artikelen die wij hebben geschreven over hoe je video kan inzetten in en voor je webwinkel.