Volg Webwinkel Weblog

Sorteer opPopulairDatum
 • Shopify als webwinkelsoftware voor de NLse markt?

  shopify webwinkelsoftware voor de nederlandse markt?Shopify is een van ’s werelds grootste webwinkelsoftware-aanbieders. Ze veroveren in razendsnel tempo de halve wereld, maar in Nederland heeft men er amper van gehoord. Toch bieden ze sinds kort in samenwerking met Mollie ook Nederlandse betaaloplossingen zoals iDeal aan. Moeten Nederlandse webwinkelsoftware-aanbieders zich langzamerhand zorgen gaan maken?

  Lees verder

 • Meer webwinkels draaien op WooCommerce

  Meer webwinkels draaien op WooCommerceWooCommerce wint steeds meer terrein. De populaire ecommerce-plugin voor WordPress is te vinden op zo'n 260.000 actieve websites die geïndexeerd worden door BuiltWith. De grootste concurrent Magento is op 37.000 sites minder geïnstalleerd: de webtool vond 'maar' 204,377 Magento-websites.

  Lees verder

 • Eye Tracking volgt consument bij bezoek webwinkel

  Eye Tracking volgt consument bij bezoek webwinkelMarktonderzoeksbureau De Onderzoekfabriek heeft in Amerika een onderzoeksmethode genaamd Eye Tracking gekocht en die gisteren gepresenteerd tijdens de Business Vakdagen in Hardenberg. Met de methode en de bijbehorende apparatuur worden oogbewegingen, oogfixaties en muisklikken geregistreerd van de testpanelleden. Zo kan aan webwinkels getoond worden wat mensen zien of juist overslaan als ze hun website bezoeken.

  Lees verder

 • SEOshop: 'We are hiring!'

  SEOshopOp zoek naar werk en heb je verstand van programmeren, ecommerce en/of sales? Dan is SEOshop misschien wel iets voor jou. Momenteel zijn ze op zoek naar 31 nieuwe mensen en directeur Ruud Stelder bevestigt ons dat het hier niet bij hoeft te blijven. Met name voor de internationale groei zijn veel nieuwe mensen nodig!

  Lees verder

 • BiedMeer overgenomen door CCV

  BiedMeer overgenomen door CCVWebwinkelsoftware-aanbieder BiedMeer is overgenomen door CCV, leverancier van betaalterminals en transactieverwerking. BiedMeer zal na de overname een zelfstandige organisatie blijven binnen de CCV Group, met behoud van personeel en directie. CCV en BiedMeer hebben naar eigen zeggen gecombineerd 235.000 Europese MKB’ers als klant.

  Lees verder

 • Nieuwe SumoStore positief ontvangen

  Nieuwe SumoStore positief ontvangenSumoStore is Nederlands nieuwste aanbieder van webwinkelsoftware. Het opensource ecommerce-platform is nog geen twee maanden live, maar het heeft al wat leuke cijfers te vermelden.  Wij spraken met oprichter en eigenaar Maurice Valentijn van SumoStore om te vragen hoe het er nu voor staat met de webwinkelsoftware.

  Lees verder

 • Shoppagina lanceert compleet nieuwe software

  Shoppagina lanceert compleet nieuwe softwareWebwinkelsoftware-aanbieder Shoppagina heeft stilletjes gewerkt aan compleet nieuwe webwinkelsoftware. De backend is vernieuwd, de code opgeschoond en de templates zijn opgefrist. Alles is weer helemaal bij de tijd, wat natuurlijk ook betekent dat het design van de webwinkels met de update responsive is gemaakt. Klanten van Shoppagina kunnen er zelf voor kiezen of ze willen overstappen naar het nieuwe design.

  Lees verder

 • Robin lanceert API voor ecommerce-integratie

  Robin lanceert API voor ecommerce-integratie in toolRobin heeft vandaag een API gelanceerd, zodat ontwikkelaars de klantenservice-tool kunnen verrijken met hun eigen data. Robin kent al een integratie met webwinkelsoftware als Shopify, Magento en SEOshop, maar daar kunnen dus ook andere webwinkelsoftware-aanbieders bijkomen. Robin zelf denkt dat er binnen enkele weken broncodes zullen worden geplaatst voor integraties met Prestashop, WooCommerce en het nieuwe SumoStore.

  Lees verder

 • Bazaroo brengt winkelcentrums online

  Bazaroo ontwikkelt online winkelcentrumBazaroo zou wel eens de sleutel kunnen zijn voor de definitieve samensmelting tussen de offline winkelstraat en de ecommerce. De Edese internetonderneming heeft namelijk een systeem ontwikkeld waarmee vanuit een centrale database online winkelcentra kunnen worden geleverd. Diverse gemeenten zoals Ede, Oss, Tiel en Hulst maken al gebruik van hun diensten en hebben hun winkelcentrum nu dus ook online staan.

  Lees verder

 • Hoeveel webwinkels hebben we in Nederland?

  Hoeveel webwinkels hebben we in NederlandNederland heeft al bijzonder veel webwinkels en nog altijd is dit getal groeiende. Hoeveel webwinkels we exact hebben is lastig te zeggen maar wij hebben in ieder geval een nieuwe schatting berekend. Die is flink hoger dan het aantal dat tot nu toe door KVK, Thuiswinkel.org of het CBS is genoemd!

  Lees verder

 • 'Ecommerce mag weer leuk gaan worden'

  'Ecommerce mag weer leuk gaan worden'- ShopFactoryWaar gaan we eigenlijk naartoe met ecommerce? We vroegen het aan Michael Veith, een van de twee oprichters van de webwinkelsoftware-aanbieder ShopFactory. Ook in Nederland is deze aanbieder actief en afgelopen week hadden wij de luxe om met hem te praten over de ontwikkelingen in zijn software en in de markt zelf.  Belangrijkste ontwikkeling? Ecommerce moet nog veel gemakkelijker, en uiteindelijk ook leuker worden voor de consument!

  Lees verder

 • PrestaShop wil grote Europese groei in 2014

  PrestaShop wil grote Europese groei in 2014Gisteravond werd in Utrecht de eerste meetup van PrestaShop in Nederland gehouden. Er was dan ook volop aandacht voor de toelichting op wat de software precies inhoudt, de nieuwste ontwikkelingen uit de volgende software-update, en vooral het even kennismaken bij het genot van een lekkere cocktail. Tenminste, dat beloofde de uitnodiging. Of PrestaShop ook echt haar beloftes waar kan maken? Wij vragen het ons openlijk af!

  Lees verder

 • PostNL breidt aanbod webwinkelsoftware uit

  SEOshop en PostNL: friends with benefitsWebwinkelsoftware-aanbieder SEOshop en PostNL zijn een structurele samenwerking aangegaan. In de praktijk betekent dit dat de webwinkel-oplossing van SEOshop wordt uitgebreid met de software van PostNL en dat PostNL bezoekers van de site de mogelijkheid biedt om een webwinkel te starten bij SEOshop. 

  Lees verder

 • SEOshop's webwinkel van het jaar bekend

  SEOshop’s webwinkel van het jaar bekendSpaansesloffen.nl mag zich een jaar lang de SEOshop Webwinkel van het Jaar noemen en het daarbij behorende certificaat in de webwinkel tonen. De webwinkel die sloffen en pantoffels online verkoopt, was een van de vier genomineerden die kans maakten op deze prijs. Spaansesloffen.nl kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek, dat via een Facebook-poll haar stem kon uitbrengen.

  Lees verder

 • Webwinkelsoftware Volusion haalt $35mln op

  Webwinkelsoftware Volusion haalt $35mln opDe Amerikaanse webwinkelsoftware-aanbieder Volusion heeft 35 miljoen dollar opgehaald aan vreemd vermogen van de Silicon Valley Bank. Het lijkt erop dat Volusion met deze zak vol geld vol de aanval kan kiezen en de concurrentie wil aangaan met andere webwinkelsoftware-aanbieders zoals Shopify.

  Lees verder

 • Eén webwinkelplatform voor alle kanalen

  Eén webwinkelplatform voor alle kanalenZeventig procent van de snelst groeiende winkels geeft aan dat hun webwinkelplatform de basis zal vormen voor alle digitale verkopen die plaatsvinden, of het nu via de pc, smartphone of winkels is. Mcommerce of in-store betalingen, dadelijk verlopen ze allemaal via de webwinkelsoftware die je nu ook al gebruikt...

  Lees verder

 • Shopify haalt $100 miljoen op aan investeringsgeld

  Shopify haalt $100 miljoen op aan investeringsgeldShopify heeft gisteren aangekondigd 100 miljoen dollar te hebben opgehaald in een Series C-investeringsronde. Eerder haalde het al eens 15 miljoen dollar en 7 miljoen dollar op. De focus op de fysieke retailwereld wordt uitgebreid en wellicht wordt zelfs ons land aangedaan...

  Lees verder

 • Shoppagina laat klanten bitcoins accepteren

  Shoppagina eerste webwinkelsoftware die bitcoins omarmtShoppagina heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is voor klanten van de webwinkelsoftware om bitcoins te accepteren in de webwinkel. Naar eigen zeggen is het de eerste Nederlandse aanbieder van webwinkelsoftware die deze mogelijkheid biedt. Shoppagina werkt hiervoor nauw samen met Bitonic, een van Nederlands bekendste aanbieders en inkopers van bitcoins.

  Lees verder

 • Gratis webwinkelsoftware SumoStore aangekondigd

  Gratis webwinkelsoftware SumoStore aangekondigdNederland is straks weer een nieuwe webwinkelsoftware-speler rijker. SumoStore zal namelijk volgende maand officieel gelanceerd worden. Dit opensource ecommerce-platform moet webwinkeliers 'ongekende flexibiliteit en controle' geven over het uiterlijk, de inhoud en de functionaliteit van hun webwinkel. SumoStore is opgezet door Maurice Valentijn, die met zijn hostingaanbieder Trafego een oude bekende is uit de vaderlandse ecommerce-wereld.

  Lees verder

 • Flipboard lanceert shopbare magazines

  Flipboard lanceert shopbare magazinesFlipboard doet een eerste stap in de wondere wereld van ecommerce nu het een nieuwe feature heeft aangekondigd. Het is sinds deze week namelijk mogelijk om direct vanuit een magazine online producten te kopen die lezers in de vele Flipboard-catalogi tegenkomen.

  Lees verder

 • BiedMeer maakt kans op FD Gazellen Award

  BiedMeer maakt kans op FD Gazellen AwardBiedMeer behoort tot de snelst groeiende bedrijven van ons land. Het kreeg hiervoor dan ook een nominatie voor de FD Gazellen Awards 2013. De webwinkelsoftware-aanbieder uit Hengelo dingt mee naar de prijs in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Op 21 november aanstaande wordt bekend of BiedMeer heeft gewonnen.

  Lees verder

Meer
Laatste reacties
Nu op het Webwinkel Forum
Vraag

Waarom bezoek jij Webwinkel Weblog?

 • Heb een webwinkel
 • Heb meerdere webwinkels
 • Werk bij een webwinkel
 • Bieden webwinkel software
 • Werk voor (een) webwinkel(s)
 • Wil graag een webwinkel
Interessante trefwoorden

McommerceEcommerceLanceringVrouwenCijfersNicheLudiekInspiratieAmazonTipsWebwinkelPopupstoreVerzendkostenWebwinkelsoftwareOnderzoekIdealPostnl