Binnenkort Shopify in Nederland?

Shopify binnenkort in Nederland?Internationaal doen vooral de open source webwinkel formules het ontzettend goed, maar er zijn ook enkele gesloten webshop pakketten in meerdere landen actief. Shopify is een zo’n speler. Ze zijn momenteel bezig met een mooie internationale groei. Kunnen we ze binnenkort ook in Nederland verwachten?

 
Gesloten webwinkels
In Nederland zijn de meeste webwinkels gesloten webwinkels. Ze zijn gemaakt door webdesigners die de code compleet op maat hebben gemaakt, of van speciale software bedrijven die de software verhuren voor een bepaalde prijs vooraf of per maand. De meeste van deze partijen zijn vooral in het eigen land actief en echt gericht op de Nederlandse markt. Een Nederlandse speler die in het verleden heeft laten weten ook de buitenlandse markt te willen veroveren is SEOshop maar zover ons bekend zijn eigenlijk alle klanten bij deze aanbieder Nederlands(talig). 
 
Internationale software lijkt, los van open source software, niet goed over de landsgrenzen aan te slaan. Bekendere buitenlandse partijen die ook in Nederland actief zijn, zijn onder andere Shopfactory en de webwinkels van Strato. Shopfactory heeft een echt Nederlands bedrijf die hier de ondersteuning aanbiedt, en Strato heeft diensten van Lycos overgenomen waarmee het een aardig klantenbestand in Nederland heeft kunnen opbouwen. Beide bieden gewoon Nederlandse ondersteuning en lijken de Nederlandse ecommerce cultuur te begrijpen en kunnen dus bijna als Nederlandse aanbieder worden gezien. 
 
Shopify
Een aanbieder die in het buitenland met een aardige groei bezig is, is Shopify. Ze bieden software voor ruim tienduizend webwinkels en daar zitten enkele grote jongens tussen. Zoals de webwinkel van Amnesty International, Foo Fighters, of een speciale webwinkel voor de campagne van President Obama. Ze zijn winstgevend en hebben het vrijwel alleen met eigen geld opgezet. Dit jaar zijn hebben de webwinkels van Shopify bij elkaar al meer dan honderd miljoen dollar aan omzet behaald.
 
Wat bieden ze?
Het is mogelijk om een webwinkel te starten vanaf 29 dollar per maand plus twee procent van de verkoopprijs van al je verkopen. Je kiest een template, past je logo aan en kunt aan de slag met het vullen van je webwinkel. Naar eigen zeggen kun je met een webwinkel van Shopify al binnen twintig minuten actief zijn op het internet. En als je webwinkel groeit of je wilt het wat professioneler aanpakken dan zijn er pakketten tot 699 dollar per maand waarbij je een behoorlijke webwinkel bouwen kunt. 
 
De software is gesloten en je kunt het systeem zelf dus niet aanpassen. De HTML en CSS bestanden, oftewel het ontwerp van de webwinkel zoals bezoekers deze zien, valt wel helemaal aan te passen en er zijn zelfs internetbureaus actief die fulltime bezig zijn met het ontwerpen van webwinkel layouts voor de software van Shopify.
 
Komt Shopify naar Nederland?
Het bedrijf is al actief in zestig landen en wil graag verder groeien. Hiervoor zijn extra investeerders aangetrokken en begin deze week werd bekend dat ze zeven miljoen dollar hebben opgehaald om een extra internationale groei mogelijk te maken. 
 
Of het bedrijf ook werkelijk naar Nederland zal komen is de vraag. Met twintigduizend webwinkels is de Nederlandse markt voor grote spelers als deze nog vrij beperkt, maar als een Nederlands bedrijf contact opneemt om te vragen of jij de software in Nederland mag promoten maak je een goede kans. De software is al redelijk ver door ontwikkeld en daarmee interessant voor webdesigners die nog geen voorkeur voor software hebben, bedrijven die zelf geen software willen bouwen, of voor bedrijven die liever niet open source willen werken.
 
Wie durft?
 
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten