Online kassa

Online kassa checkoutDe online kassa, ook wel checkout genoemd, is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van je winkel. Niet alleen moet dit onderdeel bijzonder veilig en betrouwbaar zijn, de kassa van je webshop of winkel is ook bijzonder belangrijk voor je conversie.

Berichten over de checkout

Ben je op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de online kassa/checkout? Onze laatste nieuwsberichten hierover zijn:

Online kassa

Online kassaEen belangrijk onderdeel van ecommerce is de online kassa. Je kunt nog zo’n mooi assortiment of fancy site hebben, als de betaling niet lukt, haken consumenten snel af. Binnen de ecommerce is er dan ook een groeiend aantal partijen dat betaaloplossingen biedt.

Online wordt de kassa ook vaak omschreven als een checkout.  Naast een online kassa via een payment service providers, wat meestal toch de meest logische weg is, zijn er ook andere specifieke oplossingen voor de kassa. Zeker als je niet een hele webwinkel wilt optuigen maar alleen een online kassa voor een simpele WordPress of Wix-website zoekt, zijn andere oplossingen soms sneller en eenvoudiger te installeren.

Zo biedt Shopify, dat vooral bekend is om haar webwinkelsoftware, met Shopify Lite eigenlijk niets meer dan simpele bestel-buttons. Hiermee kun je makkelijk een product verkopen via bijvoorbeeld social media, WordPress, Wix of andere websitesoftware.

Ook  Klarna, dat eigenlijk bekendstaat om haar betaaloplossing, biedt een complete checkout waarbij een webwinkel verder niet meer nodig is. Hierbij mikt het niet alleen op webwinkels maar ook op andere verkoopkanalen. Een online kassa die je ook in een winkel kan gebruiken heet een POS-systeem.

Online kassa-systemen

Online is een kassa meestal geïntegreerd in de webwinkelsoftware. Indien je naast de webwinkel ook een kassa voor in de winkel, afhaalbalie of mobiele pinautomaat voor op beurzen en in pop-upstores wilt gebruiken kun je hiervoor meestal beter een los kassasysteem aanschaffen. Bekende oplossingen zijn:

Lightspeed

LightspeedLightspeed biedt een van de meest uitgebreide kassasystemen voor winkels en is vooral geschikt voor gevorderde retailers. Het werkt met een abonnement (79-219 per maand). Werkt naast de smartphone en tablet ook op laptops. Biedt uitgebreide opties voor klantdata, -historie en -profielen zoals kortingen, vip-opties of loyaliteitsprogramma’s. Inclusief displaymodus voor de klantzijde. Biedt veel analyseopties. Bezoek de website

SumUp

SumUpHet kassasysteem van SumUp bestaat uit een mobiele kaartlezer die werkt met een app op je smartphone of tablet. Dit kassasysteem heeft ook een kantoor in Amsterdam en een Nederlandse klantenservice. Naast de eenmalige aanschafkosten (20-70 euro) betaal je alleen transactiekosten van zo’n 1,9 procent. Ideaal voor incidentele of startende verkopers. Bezoek de website.

Mogelijke extra’s van POS-systemen

Waar een kassa bedoeld is om af te rekenen, biedt een POS-systeem vaak extra opties. Grotere winkels combineren hun POS-oplossing, wat voluit point of sale betekent, vaak met een CRM-systeem, voorraadbeheer en marketingmogelijkheden. Binnen de ecommerce maken vooral omnichannel-spelers gebruik van dergelijke systemen, omdat het helpt de verkopen van verschillende kanalen te stroomlijnen.