Google

Zoekmachine GoogleGoogle begon in 1998 als een slimme zoekmachine, die al snel de concurrentie achter zich liet. Maar tegenwoordig is het veel meer dan dat. Google is nu een niet meer weg te denken techgigant die op allerlei vlakken pioniert en innoveert. En ook op het gebied van ecommerce zijn ze alom aanwezig.

Google is in de ecommerce-industrie natuurlijk bekend (en berucht) om haar prijsvergelijkingsdienst Google Shopping, dat in 2017 hard werd aangepakt door de Europese Commissie omdat Google haar eigen prijsvergelijker zou voortrekken in de zoekresultaten. Dit heeft er in september van dat jaar toe geleid dat het bedrijf Google Shopping officieel afsplitste van de zoekmachine.

Meer dan alleen Google Shopping

Maar Google is op het gebied van ecommerce veel meer dan alleen maar Google Shopping. Al was het alleen maar omdat elke webwinkelier wel op de een of andere manier bezig is om hoog in Google te verschijnen. Dit kan door de website te optimaliseren voor de zoekmachine, ook wel SEO of zoekmachineoptimalisatie genoemd, of door advertenties in te kopen bij de zoekgigant via eigen SEA-campagnes.

Lees hieronder de artikelen die we hebben geschreven over Google en Google-relateerde onderwerpen.

Google Chrome past lazy loading toe

Google Chrome past lazy loading toe

Lazy loading kan een enorme verbetering geven aan de laadtijd van je pagina's, maar was tot voor kort soms best technisch om toe te passen. Google wil daar wat aan doen. Hierdoor hebben afbeeldingen die niet direct zichtbaar zijn, straks minder invloed op jouw laadtijd.

Verder lezen

‘SEO voor zand of Magic-kaarten is onvergelijkbaar’

‘SEO voor zand of Magic-kaarten is onvergelijkbaar’

Hoe vindt een ervaren SEO-specialist de juiste trefwoorden? En dan niet alleen trefwoorden die bij je site passen of die betaald interessant zijn, maar ook: hoe vind je een goed trefwoord voor Google's featured snippet of hoe organiseer je de volgorde waarin je het aanpakt? En welke tools gebruikt een SEO-expert? In de SEO-workshop van Webwinkelcommunity werd het zaterdag tot in detail uitgelegd.

Verder lezen

Google Trusted Stores wordt Google Klantenreviews

Google Trusted Stores wordt Google Klantenreviews

Zes jaar geleden lanceerde Google haar eigen keurmerk onder de naam Google Trusted Stores. Dat programma wordt nu stopgezet en maakt plaats voor Google Customer Reviews oftewel Google Klantenreviews. Vanuit het merchant center kunnen webwinkeliers, ook in Nederland, recensies verzamelen van klanten die bij hen een bestelling hebben geplaatst.

Verder lezen

DMOZ gaat offline. Einde van een SEO-tijdperk?

DMOZ gaat offline. Einde van een SEO-tijdperk?

Het Open Directory Project (ODP), ook DMOZ genoemd omdat het draaide onder dmoz.org, houdt deze maand op te bestaan. Velen zullen ODP al niet meer kennen, maar dit was in de begindagen van Google van groot belang en had tot op de dag van vandaag nog altijd haar invloed in de zoekresultaten van zoekmachines.

Verder lezen

De SEO-top 250 webwinkels van 2016

De SEO-top 250 webwinkels van 2016

We kennen allemaal wel de lijstjes van de webwinkels met de grootste omzet. Maar welke webwinkels scoren nu eigenlijk het best in de zoekmachines? De SEO Top 250 Nederlandse Webwinkels laat zien dat ook de grote spelers deze lijst domineren, maar er zitten een aantal verrassingen tussen!

Verder lezen

Google vervijfvoudigt de benodigde reviews bij Google AdWords

Google vervijfvoudigt de benodigde reviews bij Google AdWords

Waar je tot voorkort dertig reviews per jaar nodig had voor het laten zien van jouw gemiddelde score bij Google AdWords, gaat Google nu vragen om honderdvijftig. Hiervan moeten minimaal tien beoordelingen geschreven zijn in de taal van de Google-interface van de gebruiker. Ook moeten de reviews een gemiddelde score hebben van minimaal drieënhalve ster. Al met al een forse stijging dus, die vooral onder de kleinere webwinkelier voor veel extra druk gaat zorgen.

Verder lezen