Webwinkelsoftware

WebwinkelsoftwareAls je een webwinkel begint wil je werken met de beste webshop-software.  Van hosted software tot open source-formule en of je nu starter, dropshipper, groothandel of professionele retailer bent, er is altijd webshop-software te vinden die bij jou past.

Nieuws over webwinkelsoftware

Onze laatste nieuwsberichten over webshopsoftware zijn:

Wat is webshopsoftware?

Als je een eigen webwinkel wilt beginnen heb je software nodig. Webwinkelsoftware is de code waarmee je producten vertoont, klanten deze in een digitale winkelwagen kunnen stoppen en de kassa waarmee ze online afrekenen. Voor starters die zelf de webshop maken is veel webshop-software beschikbaar.

De verschillen in gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit zijn groot. Sommige pakketten zijn meer op b2b gericht, andere oplossingen juist op zoekmachinevriendelijkheid, internationaal verkopen of integraties met platforms en social media. Dit maakt het lastig om het aanbod aan webshopsoftware goed te vergelijken.

Wil je een webwinkel beginnen? Lees dan alles over inkopen bij een groothandel, dropshipping,  je magazijn inrichten of de boekhouding opzetten voor een webshop.

Webshopsoftware in Nederland

Er is in Nederland veel webwinkelsoftware beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. De mogelijkheden zijn eindeloos en de markt is erg versplinterd. Dat maakt het lastig om de juiste webwinkel-software te vergelijken. Enkele aanbieders voor starters zijn:

Wix

WixMet ruim 700.000 gebruikers is Wix wereldwijd een van de meest populaire oplossingen voor het mkb. Maak eenvoudig zelf je eigen webshop zelf, of kies voor een van de meer dan 500 webshop-designs van de software zelf. Meer info op Wix.com.

JouwWeb

JouwWebJouwWeb is erg geschikt voor nieuwe webshops. Waar de andere pakketten gericht zijn op bestaande spelers, biedt JouwWeb een gebruiksvriendelijke 'drag-and-drop'-editor, waardoor iedereen zonder technische kennis snel een webshop lanceert. Met €9 per maand zeer voordelig en nu ook de eerste drie maanden gratis. Meer info op jouwweb.nl

Shopify

ShopifyMaak je eigen webwinkel zelf dankzij meer dan honderd thema's en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. De gratis proefperiode duurt 3 dagen, daarna betaal je de eerste 3 maanden 1 dollar per maand, voor alle abonnementen. Meer info op Shopify.com.

Daarnaast zijn er verschillende andere oplossingen actief. Een overzicht in alfabetische volgorde:

succesvolle webshop beginnen

Webwinkelsoftware vergelijken

Als je een webwinkel begint, of als je wilt overstappen moet je webshop-software vergelijken. Om te bepalen wat voor jou de beste webwinkel-software is, kun je starten met de keuze tussen open source of hosted software-pakketten.

Bekende hosted platformen die internationaal snel groeien zijn Wix, Shopify en Lightspeed. Puur Nederlandse spelers die het goed doen zijn JouwWeb, Mijnwebwinkel en CCV Shop. Deze bieden allemaal software as a service (saas). Je kunt daarbij wel het uiterlijk van je webwinkel helemaal op maat maken, maar de code van de kassa of beheerfuncties niet aanpassen. Meestal sluit je een abonnement af en betaal je maandelijks voor de software.

Online kun je ook verschillende internetbureaus vinden die maatwerk bieden, en kom je namen als IBM, Oracle of Hybris tegen. Die bieden inderdaad webwinkelsoftware, maar zo’n webwinkel is onbetaalbaar en onnodig complex voor de meesten van ons. Wij vergelijken webwinkelsoftware voor het Nederlandse mkb.

Op zoek naar webwinkelsoftware? Kijk eens naar Wix.com, JouwWeb.nl of Shopify. Hiermee kun je gemakkelijk en snel zelf een webwinkel maken!

WordPress-webshop maken met woocommerce

Open source webshopsoftware vergelijken

Bovenstaande is een selectie van webwinkelsoftware die in Nederland verkrijgbaar is. Het is al een aardig overzicht, maar zeker niet volledig. Bij open source webshop-software heb je meestal geen aanschaf- of abonnementskosten maar de kosten voor het op maat maken of het onderhoud en updates verwerken komen wel meestal op hetzelfde neer. Vaak is een webshop op basis van open source software zelfs uiteindelijk duurder, dan een webwinkel onder licentie.

Bij een open source-webshop betaal je meestal niets voor de software.

Magento is in Nederland vrij populaire webwinkelsoftware.
Magento is in Nederland vrij populaire webwinkelsoftware.

Qua open source webwinkelsoftware zijn er veel aanbieders, al zijn ze niet allemaal even populair. Wij schrijven veel over Magento, wat in Nederland vrij populaire webwinkelsoftware is. Maar er zijn veel alternatieven die elk hun eigen plussen en minnen kennen. We schrijven hier minder over maar dat betekent niet direct dat we deze minder goed vinden. Vaak heeft dit een technische reden – door het opensource-karakter zijn deze softwareformules lastiger te vergelijken.

Andere voorbeelden van open source webwinkelsoftware zijn WooCommerce, Prestashop, Opencart, CS-Cart, Zen Cart, Virtuemart of osCommerce. Maar het is ook mogelijk om een webwinkel te bouwen via een bestaand CMS zoals WordPress, Joomla! or Drupal.

Beginnen met een vliegende start? Via overnameplatforms als Webshopovername.nl of Brookz.nl kun je een bestaande webwinkel kopen.

Beste webshop-pakket voor jouw onderneming

Webwinkelsoftware is het fundament van je onderneming. Je webwinkel is er helemaal afhankelijk van, dus het is belangrijk om de juiste software te kiezen. Met bovenstaande aanbieders heb je al een goed overzicht om webwinkelsoftware te vergelijken. Kijk daarbij wat verder dan alleen functionaliteiten en koppelingen maar ook of de showcases je aanspreken en of de persoonlijke klik er is. De meeste webshop-software mag je even proberen voor je overgaat op een betaald pakket. Daarnaast kun je online recensies lezen.