Berichten over buitenland

Hier op Webwinkel Weblog, schrijven we niet alleen over webwinkels als Bol.com, Coolblue en Wehkamp, maar staan we ook regelmatig stil bij buitenlandse online retailers. Ergens is dat natuurlijk wel logisch, want jij wilt als webwinkelier, logistieke speler of andere ecommerce-expert toch ook op de hoogte blijven van wat er gebeurt in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Belgie of misschien wel heel Europa of Amerika? Op deze pagina vind je dan ook berichten over bijvoorbeeld cross-border commerce, buitenlandse overnames of investeringen en de ontwikkelingen rondom grote international ecommerce-spelers als Amazon en eBay.

Meer dan helft van de Belgen deed online aankoop

belgen_shoppen_online

Het is voor het eerst dat meer dan de helft van alle Belgen een online aankoop heeft gedaan. Vorig jaar winkelden 54,2% van onze zuiderburen online, een stijging van 6,6 procentpunt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Belgische ondernemingen haalden nu 21,8% van alle omzet uit ecommerce, terwijl dit in 2013 nog maar om 13,5% ging. Verder lezen

Geplaatst op door Redactie. in de rubriek buitenland met de tag(s)

Logistiek in Vlaanderen is klaar voor ecommerce

Logistiek in Vlaanderen

Mocht de groei van ecommerce in België verder aanzetten, dan is de logistieke sector er in ieder klaar voor. Het logistieke netwerk voor ecommerce blijkt qua snelheid, doeltreffendheid en betrouwbaarheid in Vlaanderen even goed te zijn als dat van Nederland. Toch blijft Vlaanderen als vestigingsplaats van distributiecentra achter en dat komt deels door de overheid. Verder lezen

Geplaatst op door Redactie. in de rubriek buitenland, logistiek met de tag(s)

Belgische bank Belfius stapt in ecommerce

belfius

Belgen kopen veel online, maar een groot gedeelte daarvan vindt plaats over de grens. Belfius, een grotere bank in België wil daar wat aan gaan doen en is een samenwerking aangegaan met zeven bedrijven om Belgische ondernemers verder te helpen in hun ecommerce-avontuur. Al zijn wij persoonlijk niet over alle partijen even enthousiast.
Verder lezen

Geplaatst op door Redactie. in de rubriek buitenland met de tag(s)

Je webwinkel uitbreiden naar China?

Stel je verkoopt lekker in Nederland en wilt uitbreiden naar het buitenland. Duitsland of België klinken heel logisch maar is dat wel de beste stap? Uit onderzoek blijkt dat China, naast de Verenigde Staten, juist een attractieve markt is. En als jij durft helpen Mark Rutte en Salesupply je een handje mee.

Verder lezen

Geplaatst op door Redactie. in de rubriek buitenland

‘Nog niet gelanceerde webwinkel $600m waard’

'Nog niet gelanceerde webwinkel $600m waard'Jet.com is nog niet eens officieel gelanceerd, of het wordt nu al gewaardeerd op bijna zeshonderd miljoen dollar. De afgeschermde shoppingclub belooft de laagste prijzen voor miljoenen producten te bieden en heeft daarmee de interesse van investeerders gewekt. De laatste investering bedroeg 140 miljoen dollar in de webwinkel.

Verder lezen

Geplaatst op door Redactie. in de rubriek buitenland, lancering met de tag(s) , ,