Overname

Overname in de ecommerceIn de ecommerce vinden, net als in zoveel industrieën, regelmatig overnames plaats. Zo’n overname kan al jaren in de planning hebben gezeten of voor iedereen plotsklaps zijn gebeurd. Veel overnames liggen voor de hand en op deze site zullen we ze dus zeker niet allemaal verslaan, maar indien we de ondernemer zelf kunnen vragen naar de reden of veranderingen en verwachtingen na de overname, dan vind je hier vaak een verslag van terug.

Nieuws over overnames

Onze laatste nieuwsberichten over overnames in de ecommerce zijn:

Webshopovername.nl

In de ecommerce is Webshopovername.nl een bekende speler. Zowel grote als kleine spelers worden vaak via dit platform verhandeld, daarnaast treden ze vaak als adviseur op bij waardebepalingen of andere aspecten van overnames. Ecommercenews.nl is kort na de start bij dit platform betrokken en het Webshop Overname Handboek is zelfs in samenwerking geschreven. Brookz.nl is een ander bekend platform in deze industrie.

Wil je een webshop verkopen? Zowel Webshopovername.nl als Brookz.nl bereiken veel mogelijke kopers. Ook helpen zij met de verkoop of waardebepaling.

Redenen voor een overname

Er zijn ook verschillende redenen te benoemen waarom een overname plaatsvindt. Zo kan het zijn dat een webwinkelier zelf de tijd en de kosten niet meer kan betalen om de webshop draaiend te houden of hij is gewoon klaar voor een nieuw avontuur. Vaak vindt er ook een overname plaats, omdat een webwinkel gemakkelijker kan doorgroeien met die ene concurrent in bezit dan wanneer het helemaal op eigen houtje voor extra exposure, klanten en omzet moest zorgen.

Overnames in de ecommerce-sector

De afgelopen jaren hebben er mooie overnames plaatsgevonden in de vaderlandse ecommerce en bijbehorende industrieën als logistiek en IT. Zo werd fulfilmentbedrijf Active Ants overgenomen door Bpost, nam PostNL verzendsoftware-aanbieders Shops United, CheapCargo én MyParcel over en kwam SEOshop in handen van Lightspeed.