Veiligheid

Om in je webshop te bestellen, moeten klanten je wel vertrouwen. Ze moeten veilig kunnen afrekenen en vertrouwde informatie zoals betaal- en adresgegevens met een gerust hart kunnen achterlaten.

Nieuws over veiligheid

Onze laatste nieuwsberichten over veiligheid in ecommerce zijn:

Verantwoordelijkheid webshop

veiligheid webshopZorg dus dat je verantwoordelijk en veilig omgaat met betaal- en adresgegevens van klanten in je webshop. Ook transacties moeten veilig verlopen. Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden in je webshop.

Keurmerk

De aanwezigheid van een keurmerk in je webshop wekt vertrouwen. Het betekent namelijk dat je webwinkel is nagelopen door een inspecteur en aan bepaalde regels moet voldoen. Denk aan een beveiligde verbinding en beschermde databank. De meest bekende keurmerken die consumenten ook zullen herkennen en vertrouwen zijn het Thuiswinkel Waarborg en het keurmerk van Webwinkelkeur.

Beveiligde verbinding

Met een Secure Socket Layer (SSL) kun je gegevens die via jouw webshop worden uitgewisseld versleutelen. Daarmee wordt het onleesbaar voor derden. Een SSL-certificaat is te herkennen aan ‘https’ in de URL in plaats van ‘http’. Bij duurdere certificaten zul je ook een hangslot in de adresbalk zien. Naast het wekken van vertrouwen bij bezoekers, heeft het tevens een positief effect op het Google-algoritme.

Online fraude

Nepwebwinkels die klanten duperen of klanten die op rekening bestellen maar niet betalen. Online fraude kan je niet volledig voorkomen, maar wel tegenwerken. Werk bijvoorbeeld met postcodechecks en kredietchecks.

Persoonsgegevens

Sinds 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht en zijn de regels voor persoonsgegevens aangescherpt. Dit betekent in ieder geval dat je toestemming van de gebruiker nodig hebt om zijn gegevens te verzamelen en die gegevens moeten een duidelijk doel dienen. Als webwinkel is het ook verplicht om een privacyverklaring op je website te hebben.